lördag 31 augusti 2019

Brietårta med fikon, granatäpple, bigarråer, hallon och pistagenötter

Anette och jag lunchade tillsammans efter en promenad med Iros. Tha dawg alltså. Vi gjorde den här godingen, inspirerad (nästan snodd rakt av) av Klings kitchen. Maj. Gadd. Mums.


Brietårta med fikon, granatäpple, bigarråer, hallon och pistagenötter

1 st brieost 500 g
3 st färska fikon
1 st granatäpple
ett gäng bigarråer
physalis
färska hallon
flytande honung
pistagenötter
flingsalt
olivolja

Hetta upp en stekpanna med olivolja och havssalt. Läg ner osten och stek ett par minuter tills den fått en vacker brynt yta. Vänd osten och låt steka ett par minuter på andra sidan. Dra av stekpannan från spisen och låt osten ligga kvar i den och bli genomvarm. Den skall kännas mjuk när man trycker på den.

Lägg över på ett fat och ha på frukt, pistagenötter och ringla över lite honung.




-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: