tisdag 27 augusti 2019

Gratinerad plätta med västerbottensost, kantareller och rom

Resten av familjen åt korv och makaroner medans jag gjorde en kylskåpsrensning de luxe. Damn it, så gott! Plättan blev så där härligt frasig i kanten. Ni kanske kallar det pannkakor, men här upp i Skellefteå heter det plättar. Så det så.


Gratinerad plätta med västerbottensost, kantareller och rom

olja
plättar
färsk persilja
västerbottensost
smörstekta kantareller med salt och peppar
creme fracihé
sikrom
gräslök
svartpeppar

1. Pensla olja på bakplåt. Lägg dit plättan. På med färsk persilja och riven västerbottensost. Toppa med smörstekta kantareller.

2. Skjuts in i ugnen i 225 grader i ca 5-7 minuter tills osten smält.

3. Låt svalna något. Klicka ut creme fraicé, rom, klipp över gräslök och vrid några varv med pepparkvarnen.



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: