onsdag 25 september 2019

Västerbottensostpaj med kantareller och soltorkade tomater

Gjorde en paj till kräftskivan vi hade när vi firade de som fyller/fyllt jämnt i arbetslaget. Inte. Dålig.


Västerbottensostpaj med kantareller och soltorkade tomater

Pajdeg:
125 gram smör
3 dl vetemjöl
2 msk vatten

Fyllning:
250 gram kantareller
1 dl soltorkade tomater
2 dl grädde
3 ägg
1 påse riven västerbottensost
2 krm salt
1 krm svartpeppar

1. Mixa ihop smöret, mjölet och vattnet till en deg i matberedare.

2. Dela och stek kantarellerna i smör, salta och peppra dem.

3. Strimla de soltorkade tomaterna.

4. Tryck ut degen i en pajform. Förgrädda skalet mitt i ugnen i 10 minuter i 200 grader.

6. Häll sedan kantarellerna och de strimlade soltorkade tomaterna i pajskalet.

7. Rör ihop äggen med grädden. Krydda med salt och svartpeppar.

8. Rör ner den rivna osten i äggsmeten. Häll äggsmeten i pajskalet, bred ut smeten så att den är jämnt fördelad och täcker svampen.

9. Grädda mitt i ugnen på 200° i 25-30 min.




-Mama Skogly ♥

4 kommentarer:

  1. Hur många portioner räcker Västerbotten pajen till?
    Tack för många goda recept.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Varsågod! :) Det är lite svårt att svara på din fråga. Det beror på vad du serverar till och hur hungriga gästerna är. Serverar man en matig sallad och en sås till borde den räcka till ca 6 personer.

      Radera