torsdag 26 september 2019

Vit chokladkräm med syrligt hallon- och passionstäcke

Min mentorskollega Daniel är gästkock idag. Han stod för efterrätten när vi hade kräftskiva och serverade den här godingen. Bokmärk till nyårs!


Vit chokladkräm med syrligt hallon- och passionstäcke

4 port

Ingredienser
100 g vit blockchoklad
2 dl créme fraiche
2 limefrukter
3/4 dl hallonsylt
2 passionsfrukter

1. Smält blockchokladen och blanda den med créme fraiche och klicka ner blandningen i serveringsglas.

2. Riv skalet från limefrukterna och pressa ur saften och blanda med hallonsylten. Fördela ut hallonsylten i glasen ovanpå chokladblandningen.

3. Strö lite av det rivna limeskalet på hallonsylten.

4. Gröp ur kärnorna från passionsfrukten och lägg dom på sylten i glasen.

5. Låt stå i kylen minst 2-3 timmar innan servering.

-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: