torsdag 3 oktober 2019

Chokladkräm med hallon, grädde och kaksmulor

Friday baby! Jag vaknade 1 minut före väckaren. Det är bara att gå och köpa en trisslott... Helgen som stundar blir lugn. Lite shopping av vinterkläder till pojkarna står på to-do-listan. Och så att göra trädgården vinterredo.

Jag har ju glömt blogga om efterrätterna på badtunnefesten. Det är Anna (som har finfina instakontot @mittlillapyssel) som har gjort den här efterrättet och tagit fotot. Hon använde hälften mörk choklad, hälften ljus choklad. Originalreceptet från Mitt kök ser du nedan. Gå genast in på hennes konto och följ om du gillar allt som har med pyssel att göra! Ha en god fredag, kamrater!


Chokladkräm med hallon, grädde och kaksmulor

4 personer


200 g choklad, gärna Marabou (ej över 60 procent kakao)

1 1/2 dl vispgrädde

250 g hallon

1 1/2 dl grädde, löst vispad

8 mördegskex, typ Brago

30 g smör

1 msk ljust muscovadosocker

1/2 tsk nystött kardemumma


1. Koka upp 1 1/2 dl grädde och dra från plattan. Lägg i chokladen bruten i bitar och rör tills all choklad smält. Häll i 4 vida glas och låt svalna i kylen.


2. Bryt kexen till smulor och stek i smör med socker och kardemumma. Låt svalna.


3. När krämen blivit lite fastare lägg en klick grädde ovanpå, strössla kaksmulorna över och toppa med hallon. Servera!

-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: