Den här har jag bloggat om tidigare och är fantastich gut. Vill man förenkla det så kan man använda bresaola istället för oxfilé, men originalreceptet kommer här. Bokmärk till nyårs, är mitt tips.
Carpaccio med senapsdressing
4 pers
400 g oxfilé
100 g ruccola
1 schalottenlök
senapsdressing (se nedan)
60 g hyvlad parmesan
solrosfrön eller pinjenötter
salt och peppar
Senapsressing:
1 äggula
1 tsk dijonsenap
1 msk mjölk
saften av en 1/2 citron
1,5 dl rapsolja
salt och peppar
1. Gör dressingen först genom att röra samman allt utom olja till en jämn massa. Tillsätt oljan i en tunn stråle medan du vispar. Smaka av med salt och peppar.
2. Putsa köttet och lägg i frysen i 30 minuter eller om du använder djupfryst kött, så låter du det tina en stund bara och så går det bra att skära tunna skivor med en vass kniv.
3. Skölj ruccolan och finhacka schalottenlöken. Lägg upp på en tallrik och lägg på köttet i tunna skivor. Blanda dressingen med lite vattne om den är för hård.
4. Hyvla parmesan och gör ränder av såsen över köttet, strö över solrosfrön eller pinjenötter samt mal över peppar och lite salt.
-Mama Skogly ♥
Mums! Parmesan och pinjenötter ger en så god smak.
SvaraRaderaJa, de gör ju verkligen det!
Radera