torsdag 7 november 2019

Gourmetrulle

Det här har jag bloggat om TVÅ gånger tidigare men det är värt att nämnas igen. Det började med att jag hittade receptet i mammas gamla gömmor. Gourmetrullen serverades i Kungshallen på Cesannas. Steppsalladen ska göras på hemmagjor majonnäs eller Hellman's majonnäs och blir ännu godare om den får stå en dag och götta till sig. Nu kör vi freeeedaaag!


Gourmetrulle

4 mjuka tunnbröd eller orientbröd
smör
4 medelstora potatisar
0,25 isbergssalladshuvud
tomat
gurka
rostad lök
rostbiff
salt och peppar

Steppsallad:
1 dl majonnäs (helst hemmagjord eller Hellmans)
1 creme fraiche
0,5 liten burk keso
0,25 finstrimlad purjo
1 grovrivet äpple
1 tsk finriven pepparrot
2 msk chilisås
0,5 tsk salt
0,5 krm svartpeppar

1. Koka potatisen.

2. Blanda ingredienserna till såsen.

3. Hacka isbergssallad och skär grönsaker.

4. Bred smör på brödet. Mosa en potatis i mitten. På med rostbiff, sallad, tomat, gurka och rostad lök. Toppa med såsen. Rulla ihop med folie runt om. Servera.


-Mama Skogly ♥

5 kommentarer:

  1. Ser så fantastiskt gott ut! Ska ta och göra den i helgen. Jag undrar bara lite om creme fraichen...hur mycket är lagom att ta?

    SvaraRadera
    Svar
    1. En liten burk creme fracihé ska det var i steppsalladen.

      Radera
  2. Och jag hoppas att du gillar det!

    SvaraRadera