Goda saffranskakor att servera till en kopp kaffe, kanske?
Recept från Matplatsen.
Saffranskakor med choklad
0,5 g saffran
1 msk grädde
3 msk socker
100 g smör
2 ½ dl vetemjöl
100 g choklad
1. Stöt saffran och halva mängden av sockeret i en mortel och blanda i grädde.
2. Rör resten av sockeret och smör poröst.
3. Blanda i saffranet och vetemjöl och blanda till en smidigt deg.
4. Låt vila ett par timmar i kylen.
5. Sätt ugnen på 200 grader.
6. Rulla degen till en korv och dela den på två.
7. Gör två längder av båda och gör en skåra i mitten av dom där chokladen ska ligga.
8. Lägg dom på ett bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i 12 min. Låt svalna.
9. Smält chokladen. Häll den i mitten av längderna. Låt stelna. Skär längderna i sneda bitar.
-Mama Skogly ♥
Så gott med chokladen till!
SvaraRadera