Idag bjuder jag på ett recept på en snabblagad leverpastej som inte behöver bakas i ugnen. Suuupergod på en macka. Eller två.
Snabblagad leverpastej
400 gram findelad kycklinglever
1 gul lök finhackad
salt och peppar
25 gram smör till stekning
2 dl grädde
100 gram smör
1 tsk torkad timjan
0,5 dl färsk finhackad persilja
1 konservburk sardeller med kapris
1 msk whisky
1. Stek levern i rikligt med smör, tillsammans med hackad lök. Levern ska vara genomstekt. På med salt och peppar.
2. När levern är genomstekt, slå på 1 msk whisky. Pudra över timjan. Slå över i en matberedare.
3. Slå på grädde, i med persilja och sardellerna. Klicka i smöret och mixa tills det är en slät smet.
4. Slå upp i mindre formar och ställ kallt över natten, eller frys in det du vill ha till senare.
-Mama Skogly ♥
Innan jag blev vegetarian var leverlåda och mammas leverbiffar stora favoriter.
SvaraRaderaDet förstår jag. När jag var lite H A T A D E jag lever (förutom leverpastej) och idag tycker jag det är jättegott.
Radera