lördag 18 januari 2020

Passionfruktscurd

Erica skickade mig ett meddelande att jag skulle svänga förbi och få en passionsfruktscurd. Naaajs, tänkte jag. När jag kom dit hade hon gjort en hel frukostpåse fylld med brioche, scones, chiapudding och ingefärsshot också. Så nu har jag haft lyxfrukost kan jag tala om. Och curden... det var som himlen i en liten burk. Så i veckan kommer lite diverse frukostrecept från henne att rulla...

Recept från Ericasmeny.


Passionfruktscurd

ca 3 dl

Juice och skal av 1 citron
1 dl passionsfruktskärnor, cirka 8 st passionsfrukter
2 ägg
1 dl strösocker
1 msk maizenastärkelse
50 g rumsvarmt smör

1. Blanda och vispa ihop alla ingredienser utom smöret i en kastrull.

2. Koka upp och låt sjuda under omrörning i 2 minuter.

3. Ta av från värmen och rör ner smöret.

4. Häll upp i en väl rengjord burk och förvara i kylen. Curden håller cirka 2 veckor i kylen.



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: