måndag 6 januari 2020

Snabba glutenfria havrekakor

Enkla och goda kakor att bjuda dina glutenfria vänner på. Ja, de andra också för den delen. Recept från recepten.se.


Snabba glutenfria havrekakor

ca 28 st

150 g smör
4 dl glutenfria havregryn
1 dl strösocker
Noblesse original crisp

1. Smält smöret på svag värme i en kastrull som rymmer minst en liter, så att hela smeten får plats. När drygt hälften av smöret smält, tag bort kastrullen från värmen och rör om tills allt smör smält.

2. Placera ut små muffinsformar på en plåt.

3. Tillsätt havregryn och strösocker till det smälta smöret och rör om tills allt är blandat. Kastrullen ska ha tagits bort från värmen.

4. Fördela smeten i formarna.

5. Grädda mitt i ugnen i 175°C i ca 10-14 minuter tills kakorna fått gyllene färg.

6. Låt svalna och servera eller spara dem i en plåtburk med lock eller frys in dem.


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: