söndag 19 januari 2020

Västerbottensomelett med vitlöksfrästa tomater, champinjoner, fetaost och salladslök

Måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag, poff, måndag. Hur som helst, en stabil lunch eller middag som man håller sig mätt länge på. Nu tar jag emot min första lärarstudent som ska vara med mig till slutet på maj. Spännande!


Västerbottensomelett med vitlöksfrästa tomater, champinjoner, fetaost och salladslök

1 st

Topping:
5 cocktailtometer
2 stora champinjoner
1 liten vitlöksklyfta
fetaost
salladslök
chiliolja

2 ägg
2 msk grädde
en liten näve riven västerbottensost
örtsalt
svartpeppar

1. Dela tomaterna och skiva svampen. Fräs i smör med salt, peppar och riven vitlök. Lägg åt sidan.

2. Blanda allt till omeletten och stek den i smör.

3. Lägg på tomatsvampblandningen och smula över fetaost. På med hackad salladslök, svartpeppar och ringla lite chiliolja över.


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: