torsdag 20 februari 2020

Baconlindad färskostfylld fläskfilé med ugnsrostade rotfrukter och grönpepparsås

Blev inspirerad av svärmor och svärfar som bjöd på något liknande och hittade ett gammalt blogginlägg från 2014 som fick sig en ny touch. Himla gott och enklare än vad man tror att veva ihop.


Baconlindad färskostfylld fläskfilé med ugnsrostade rotfrukter och grönpepparsås

ca 4-6 port

600 g fläskilé eller utskuren kotlettrad (fläskytterfilé)
1 ask Cantadou vitlök och örter
ca 3 paket bacon
salt och peppar

Putsa filén. Salta och peppra runt om. Skär ett snitt i filén men inte ända ut, då kommer osten att rinna ut. Fyll snittet med osten. Lägg ut baconet som en matta och vik runt filén. Stick in en termometer i den tjockaste delen. In i ugnen på 225 grader tills köttet visar 75 grader. Låt vila en stund innan du skär upp.

8 stora potatisar
3 stora morötter
rapsolja
salt och peppar

Skala rotfrukterna och skär i klyftor. Lägg på plåt och på med olja, salt och peppar. In i ugnen på 225 grader i ca 30 minuter. Jag gillar när de är lite knapriga, så jag kör dem lite längre.

Grönpepparsås:

2 msk grönpeppar
5 dl vispgrädde
1 tsk soja, kinesisk
1 köttbuljongtärning
0,5 grönsaksbuljongtärning
1 msk svartvinbärsgelé
2 tsk Maizena utblandad i lite vatten
svartpeppar

1. Finhacka löken och fräs mjuk i smör.

2. Mortla grönpepparen och mät upp 0,5 tsk Five peppers.

3. Häll pepparmixen i lökfräset och tillsätt tomatpuré.

4. Slå i grädde och i med soja, buljongtärningar och svartvinbärsgelé. Låt koka upp.

5. Smaka av med svartpeppar.

6. Blanda majsstärkelsen med 2 msk vatten och rör ner i såsen.


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: