söndag 15 mars 2020

Chili con carne

Vi gjorde oss en god chili som fick puttra ett par timmar. Den avnjöts med goda tillbehör.


Chili con carne

400 g köttfärs
1 gul lök
1 stor morot
2,5 köttbuljongtärningar
2 msk tomatpuré
svartpeppar
vitlökspulver
spiskummin
paprikapulver
chilipulver
4 dl vatten
1 burk vita bönor i tomatsås

Tillbehör:
nachos
isbergssallad
tomat
gurka
salladslök
paprika
majs
cheddar cheese dip
riven ost
creme fracihe
avokado

1. Fräs köttfärsen.

2. Skala och riv morot grovt. Hacka löken. Släng det över köttfärsen.

3. I med allt utom bönorna. Låt puttra under lock i 1,5 timme. Rör om då och då och kolla så den inte torkar ut och bränns.

4. Slå i bönorna och låt det bli varmt.

5. Servera med goda tillbehör.



-Mama Skogly ♥

1 kommentar: