söndag 29 mars 2020

Knäckebröd med potatis- och kaviarröra, avokado och räkor

I samarbete med Smakbox och Leksands knäcke har jag fått prova både nya och gamla smaker. Det senaste är knäcket med smak av äpple och kanel. Knäcket bakas i ett fossilfritt bageri och bageriet är familjeägt. Brödet är Sverige-märkt med ingredienser från svenska åkrar så nära bageriet som möjligt och bakas på 100% fullkornsmjöl med hela rågkorn, mycket fibrer och utan några tillsatser. Jag provade med några olika pålägg men fastade för helt basic smör och ost. Oslagbart. De andra bröden testade jag med den goda röran (recept nedan) och ett annat med den gamla klassikern kokt potatis, kaviar, dill och svartpeppar.


Knäckebröd med potatis- och kaviarröra, avokado och räkor

några matskedar creme fracihe
1 liten kokt potatis
kaviar
dill
gräslök
svartpeppar

Till servering:
1 skiva Leksands surdegsbröd
avokado
skalade räkor

1. Gör små kuber av den kokta potatisen.

2. Blanda creme fracihe med kaviar, dill, gräslök och svartpeppar. Lägg på mackan.

3. Toppa med skivad avokado, räkor och svartpeppar.



I samarbete med Smakbox och Leksands knäcke.

-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Smör och ost är så gott att ha på och kokt ägg med majonnäs är också en god kombo.

    SvaraRadera