söndag 9 augusti 2020

Glutenfri focaccia

Paulina hade bakat ett glutenfritt bröd till midsommarbuffén. Både vackert och gott. Recept från susanneutangluten.se.


Glutenfri focaccia

1 liten burk oliver som du tycker om (gröna eller svarta, med eller utan paprika) Till exempel en burk på 140 g
4 dl vätska
1 paket semper mix (500g)
1/2 dl matolja
25 g jäst
1 tsk salt
flingsalt
rosmarin

1. Mät spadet från olivburken och tillsätt resterande vatten så vätskan blir totalt 4 dl. (Fingervarmt vatten men absolut inte varmare)

2. Tillsätt sönderklippta oliver (valfri mängd)

3. Rör ut jästen i vätskan med oliverna

4. Tillsätt olja, salt och mjölmix

5. Rör runt med slev tills det blir en jämn smet.

6. Bred ut degen på bakplåtspapper i en långpanna. Ska ej gå ända ut i kanterna om du vill ha den hög, lämna därför ca 5 cm av plåten på varje sida smeten.

7. Strö rikligt med flingsalt och rosmarin på ytan

8. Stick ner 3 fingrar (sköljda i vatten) och gör lite hål i degen

9. Låt jäsa i ca 30 min (behöver inte vara under bakduk)

10. Grädda i 225 grader i ca 10-15 min beroende på ugn


-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar