onsdag 2 september 2020

Grillmacka med ryggbiff, bacon och grönpepparsås

En himlarnsch god macka måste jag säga. Och om du scrollar neråt så vill jag slå ett slag för en supergod ost nämligen Black bomber cheddar. Finns både på Coop över disk och på Kvantum här i Skellefteå. Det var en elev som tipsade mig om det och jag sprider det vidare. Tack för mig!


Grillmacka med ryggbiff, bacon och grönpepparsås

lantbröd
persiljevitlökssmör
sallad
grillad ryggbiff
bacon, stekt i skivor
grönpepparsås (se recept nedan)
tomat, skivade

1. Gör persiljevitlökssmör och bred på brödeskivorna.

2. Grilla den marinerade ryggbiffen och låt vila ett par minuter innan du skivar den.

3. Rosta bröden i ugnen i 225 grader i 5 minuter.

4. Gör såsen enligt recept nedan.

5. Lägg på sallad, ryggbiff, bacon, sås och tomat. Servera!

Grönpepparsås:

5 dl grädde
2 msk grönpeppar
1 köttbuljongtärning
0,5 grönsakbuljongtärning
1 skvätt soja
1 msk svartvinbärsgelé
redning

Slå grädden i kastrull. Mortla grönpepparen och i med den. I med buljongtärningar och soja. Koka ihop och red till lagom konsistens.






-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Det ser så gott ut, grönpepparsås är en favorit. Tack för osttipset.

    SvaraRadera