tisdag 8 september 2020

Tomatsås på ugnsrostade tomater

Alltså den här... Det blev bara magiskt. MAGISKT! Riktigt, riktigt bra. Tomaterna plockades från växthuset och bara en sån grej. Tomatsåsen kan du vända ner i pasta med en god parmesan, stoppa i köttfärssåsen eller använda som pizzasås.

Och om du scrollar neråt så får du se innehållet i senaste Smakboxen. Om du blir sugen på att testa Smakbox, så använd rabattkoden MAMASKOGLY. Då får du 20% rabatt på 1:a boxen vid start av prenumeration. Frakt ingår i priset. Temat för den här gången var SKAFFERINYTT. Mycket gott var det i den.


Tomatsås på ugnsrostade tomater

500 g cocktailtomater, gärna olika sorter
2 vitlöksklyftor
hackad chili efter smak
olja
socker
salt
peppar
färsk timjan, persilja och basilika

1. Dela tomaterna och lägg i ugnsform. Skala vitlök och lägg dem på. (De ska vara hela) Och på med chili.

2. På med olja, lite socker, salt och svartpeppar.

3. Lägg blandade örter på och vänd om lite.

4. In i ugnen i 150 grader i en timme.

5. Mixa alltsammans och häll upp på burk.








-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Smakboxen är kul ett tag. Det man ska veta när man ser detta hos matbloggare (det är många som gör reklam för det) är att ni får en komplett box. Kikar man i tidningen som följer med gissar jag att ni era boxar finns en av allt som finns i resp nr. Som prenumerant får man några produkter som är nån sorts bas. Övrigt får man testa någon av produkterna. Så det på bilden är inte det som prenumeranten får. Långt därifrån.
    Efter ett tag skickas det ut sånt som (jag gissar)smakbox har fått för mycket av. T ex drickor och gryn som delats ut tidigare kommer igen flera gånger senare. Men det tror jag inte ni får.
    Ibland kan man fånga upp ett o annat guldkorn, man snappar upp något nytt. Det är superkul! Men att tro man får allt som du lägger ut här. Absolut nej.

    SvaraRadera