lördag 16 januari 2021

Gratinerad hummer

Vi använde både hummer och havskräftor till att gratinera i och det blev makalöst gott. Receptet är från Mathem. Till det serverade vi friterade pommes och aioli. YUM! Vill man ha det som förrätt så serverar man utan pommes och aioli.

Och så ett serietips längre ner.


Gratinerad hummer

4 port

1 kg hummer
1 st krukor persilja, färsk
1 st klyfta vitlök
1 st ekologisk citron
50 g parmesanost
1 krm flingsalt
svartpeppar
25 g smör

1. Värm ugnen till 200 grader.

2. Dela hummern på längden. Se till att stjärt och sköld håller ihop.

3. Plocka ur köttet ur hummerstjärten. Ta bort och släng magsäcken från skalhalvorna som sitter längst upp mot huvudet. Lägg hummerhalvorna på en ugnsplåt.

4. Grovhacka hummerköttet och blanda med finhackad persilja, riven vitlök, rivet citronskal, riven parmesanost, flingsalt och svartpeppar i en skål.

5. Fördela hummerblandningen i hummerhalvorna på plåten. Klicka över smör och gratinera i ugn i 12-15 min.

6 Lägg upp de gratinerade humrarna på ett fat eller på tallrikar. Riv över lite extra parmesanost och dekorera citronklyftor.



"Your honor" på HBO;

"New Orleans-domaren Michael Desiato tvingas konfrontera sina djupaste övertygelser när hans son är inblandad i en smitningsolycka som involverar en medlem i en maffiafamilj."


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: