Vi dammar av den här klassikern tycker jag. Första gången jag smakade det här så var det Aina, kokerskan på vårt föräldrakooperativ då det begav sig, som bjöd på den här rätten. Alltså såsen blir ju såå god, och kycklingen såå mör. Det kräver minimalt med arbete, den sköter sig själv i ugnen. Win win.
Kyckling i sambalsås
ca 4 port
Såsen:
2,5 dl creme fraiche
2,5 dl grädde
0,25 dl soja, kinesisk
2 tsk sambal oelek
1 kg fryst kycklingfilé
ev redning
Till servering:
t ex ris och en god sallad
1. Lägg de frysta filéerna i en ugnsfast form.
2. Vispa ihop ingredienserna till såsen och slå över kycklingen.
3. In i ugnen i 175 grader i ca 90 minuter.
4. Ta upp kycklingen och slå över såsen i en kastrull. Koka upp och red såsen med t ex maizena utblandat i lite vatten. Låt koka ihop. Lägg ner kycklingen och servera.
-Mama Skogly ♥
Krämigt och gott!
SvaraRaderaYääs! Tack, kompis! :)
Radera