Jag upptäckte just att sist jag bloggade om smash burgers så skrev jag bara ingredienserna, inte hur man gör dem. Det var ju intressant. På ett obra sätt. När jag stressar slutar min hjärna att funka. Det är sen gammalt. Så nu får jag ju ta mig i kragen och fokusera på uppgiften. Här kommer en ny variant. Även hur man gör!
Smash burger med Big Mac-dressing
4 dubbelburgare
750 g högrevsfärs
salt
svartpeppar
8 skivor cheddarost
bacon
rödlök
sallad
Burgare: Värm två stora stekpannor på hög värme. Lägg 4 bollar i varje stekpanna och tryck ut dem med en tyngd eller botten på en liten kastrull. Krydda med salt och peppar runtom. Vänd efter 1 minut och lägg på 1 skiva ost på varje burgare direkt. Stek ytterligare 1 minut. Lyft över burgarna i en ugnsform eller på en skärbräda.
Hemmagjord Big Mac-dressing
4 portioner
1 dl majonnäs
2 msk finhackad inlagd gurka
2 msk gul senap
1,5 tsk vitvinsvinäger
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
1 tsk paprikapulver
Blanda alla ingredienser i en bunke och rör om. Förvara i kylen!
Gör dressingen.
Stek bacon och skär rödlök.
Rosta bröden.
Lägg två burgarbollar i HET stekpanna (inget matfett). Tryck neråt med botten på en stor kastrull och platta ut dem till ca 1,5 cm. Håll i ca 10 sekunder. Salta och peppra. Stek i ca 1-2 minuter. Vänd. Salta och peppra. Låt steka tills köttsaft börjar sippra upp. På med ost och lägg på ett lock tills osten smält.
Bred Big Mac-dressingen på bröden. Lägg sallad på botten och toppa med dubbla burgare och ost. Lägg på bacon och rödlök.
-Mama Skogly ♥
Ser sååå gott ut! Perfekt till fredagsmyset!
SvaraRaderaTusen tack, raring!
Radera