torsdag 15 april 2021

Kladdig kladdkaka

Loves kompis Theo bakade brownies och då fick Love för sig att han minsann också skulle baka. Det blev en kladdig kladdkaka med recept från Ica. Så Love debuterar som gästkock idag.


Kladdig kladdkaka

smör till formen
ströbröd till formen
100 g smör
2 st ägg
2 1/2 dl strösocker
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 krm salt

Till servering:
florsocker till garnering
2 dl vispgrädde
färska bär

1. Sätt ugnen på 200°C.

2. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 8 bitar) eller spänn fast ett bakplåtspapper på botten.

3. Smält smöret i kastrull, låt svalna något.

4. Vispa ihop ägg och socker (använd inte en elvisp).

5. Blanda kakao, vaniljsocker, vetemjöl och salt i en bunke och rör ner i äggblandningnen.

6. Tillsätt det smälta smöret och blanda försiktigt ihop till en jämn smet och häll sedan över smeten i formen.

7. Grädda mitt i ugnen i ca 10-15 minuter (öka eller minska tiden vid behov beroende på hur kladdig du vill ha den).

8. Ta ut kladdkakan och låt svalna.

9. Sikta florsocker över om så önskas. Servera med vispad grädde och färska bär.


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Mums, så gott! Och vilken fin tallrik.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, han var riktigt duktig. Och ja, visst är tallriken fin? Love it!

      Radera