måndag 21 juni 2021

Ugnsbakade ägg med parmesan och örter

En riktig favoritfrukost som jag bloggat om tidigare. Blir sagolikt gott. Och ägget blev sådär perfekt rinnigt. Gott med ett bröd till att skopa upp ägget med.


Ugnsbakade ägg med parmesan och örter

2 port

hackade färska örter (en nypa av varje) persilja, timjan
4 msk riven parmesan
4 ägg
2 msk grädde
1 msk smör

Rostat bröd till servering

Sätt ugnen på 250 grader.
Sätt gallret högt upp i ugnen.

Förbered:
Blanda parmesan, örter, salt och peppar i en skål.
Knäck äggen i små skålar, 2 ägg i varje.
Placera 2 små ugnsfasta formar i en liten långpanna.
Fördela smöret och grädden i formarna.
Sätt in långpannan med formarna i ugnen 2-3 minuter tills tills smöret smält och blandningen börjar bubbla.

Ta ut långpannan.
Slå på grillelementet.

Häll 2 ägg i varje ugnsform.
Försiktigt, det kan stänka varmt gräddsmör.
Strö över parmesan/örtblandningen.

Gratinera under grillelementet i ytterligare 3-5 minuter. Håll ett öga på äggen, slå av grillelementet om ytan blir för bränd innan äggen är klara.
Ta ut formarna när vitan precis stelnat.
Låt vila några minuter.

Servera med rostat bröd.



-Mama Skogly ♥

1 kommentar: