måndag 14 november 2022

Kladdkakemuffins

Min man är gästkock idag. Han har gått och köpt en Kitchen aid och fått snulle på att baka. Och det är inte resten av familjen så missnöjd med. Här kommer hans kladdkakemuffins som blev mer än goda.


Kladdkakemuffins

16 st

100 g smör
2 st ägg
2,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk bakpulver
2 krm salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl

Sätt ugnen på 200°C.
Smält smöret i en kastrull, låt svalna.
Placera ut 16 st muffinsformar på en plåt.
Knäck äggen och häll på strösocker i en bunke. Vispa till en fluffig smet.
Tillsätt vaniljsocker, bakpulver, salt och kakao. Vispa till en jämn smet.
Tillsätt vetemjölet och det smälta smöret. Vispa snabbt ihop till en jämn smet.
Fördela smeten i bakformarna.
Grädda kladdmuffinsen mitt i ugnen i 200°C i ca 8-10 minuter.

Under tiden de gräddas växer de upp och när du ser tendens till att de börjar sjunka så är det dags att ta ut dem. Tiden man gräddar kladdmuffinsen i ugnen är helt avgörande för kladdigheten, väntar man längre med att ta ut dem så blir de mindre kladdiga.

Så fort du tar ut dem ur ugnen så börjar de sjunka ihop vilket är helt i sin ordning.

Låt kladdmuffinsen svalna under en handduk så blir inte kladdkakemuffinsarna hårda. Under tiden de svalnar kommer de sjunka ihop en del, till lite sega, kladdiga och goda choklad-kladdmuffins.

(Om dina kladdmuffins inte sjunker ihop utan mer liknar vanliga chokladmuffins så behöver du korta gräddningstiden i ugnen, det är gräddningstiden som avgör kladdigheten.)

Servera de avsvalnade kladdmuffinsarna eller förpacka i plastpåsar. De går bra att frysa.

(recept från recepten.se)


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: