torsdag 9 mars 2023

Lövbiffsgryta med tomatsallad och ris

Det här blev en god gryta som uppskattades av alla i familjen. Och så fick jag ännu fler praliner av bästa Erica (ericasmeny).


Lövbiffsgryta med tomatsallad och ris

500 g lövbiff
1 rödlök
2 klyftor vitlök
5 dl grädde
1,5 msk dijonsenap
kinesisk soja
rödvinsvinäger
färsk bladpersilja, hackad
smör, till stekning

Tomatsallad:
2 tomater
0,5 rödlök
1 msk olivolja
salt
strösocker
svartpeppar

Till servering:
4 port ris

Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Skär lövbiffen i strimlor.
Stek lövbiffen i smör på hög temperatur i en stekpanna tills köttet fått fin färg. Ta upp och lägg åt sidan.
Skala och strimla rödlöken och finhacka vitlöken (löken kan även rivas om det önskas)
Fräs lök och vitlök i smör på medelvärme under omrörning i stekpannan.
Lägg tillbaka köttet i stekpannan. Salta och peppra.
Häll på grädden rör i dijonsenapen. Låt koka i 5 minuter. Tillsätt lite soja för sälta och färg. Smaka av med salt, svartpeppar och vinäger.

Tomatsallad:
Skala och strimla löken. Skär tomaten i grova bitar. Lägg lök och tomat i en skål. Tillsätt 1 msk olivolja, 1/2 msk rödvinsvinäger, salt och socker.

Servering:
Strö hackad persilja över grytan och bjud med ris och tomatsallad.

Recept från koket.se.




-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: