Vi kör en repris på den här gamla klassikern som inte är att förakta. Vi serverade ugnsrostade rotfrukter till den här gången. Lövbiffen ska man förbereda i god tid för den ska ligga frysen. Så perfekt när man kommer hem en fredagsafton och så är det bara att ta fram och steka.
Falsk lövbiff med falsk bearnaisesås
4-5 port
500 g nötfärs
1 ägg
2 msk vetemjöl
1 tsk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
1 krm cayennepeppar
1 tsk paprikapulver
1 msk aromat
Falsk Bearnaisesås:
2 dl creme fraiche
1 grönsaksbuljongtärning
2 äggulor
torkad dragon
1) Börja med att blanda alla ingredienser till lövbiffen i en bunke. Blanda väl så allt blandas ut ordentligt.
2) Lägg ut en stor rektangel med gladpack, ta hälften av köttfärssmeten och klicka ut den. Lägg på en lika stor rektangel av gladpack uppepå. Kavla ut köttfärsen till en stor platta. Lägg båda plattorna uppepå varandra på en stor bricka och in i frysen i minst 3 timmar.
3) Ta ut och skär upp i stora bitar. Du kan skära i dem direkt när de kommer ut ur frysen, de mjuknar nämligen ganska så snabbt.
4) Stek dem i rikligt med smör. Salta och peppra lite.
Bearnaiseås:
1) Ta fram en kastrull, häll i creme fraiche i den. Smula buljongtärningen ordentligt och ha i den också. Låt creme fraichen koka upp och puttra så länge så hela buljongtärningen kokat in.
2) Ta av kastrullen från plattan, knäck i de 2 gulorna och rör om. Ha också i valfri mängd dragon. Tillbaka upp på plattan och koka upp tills det tjocknar. Servera med köttet och strips, kanske en liten sallad.
-Mama Skogly ♥
Tack!
SvaraRadera