På Kågeskolan där jag jobbar har vi världens bästa skolrestaurangpersonal. De testar nya grejer och de ställer alltid upp när något händer. Förra terminen blev vi serverade en sån här macka i matsalen. Då var den gjord med veg-strimlor av något slag. Det var jättegott så nu testade vi göra hemma men med karré. Det här är Coops recept. Vi gjorde srirachamajjo till istället för majjo och sriracha separat.
Banh mi - vietnamesisk macka
4 baguetter
1 dl majonnäs
4 salladsblad
srirachasås
rostad lök
1 kruka färsk koriander
Fläskkarré:
500 g fläskkarré i bit
2 msk finriven färsk ingefära
2 vitlöksklyftor, finrivna
2 msk japansk soja
1 msk neutral olja
2 tsk flingsalt
1 tsk chiliflakes
Inlagd rättika och morot:
1 dl vatten, ljummet
0.5 dl strösocker
1 msk ättiksprit (12 %)
100 g rättika, tunt skivad
200 g morot, tunt skivade på längden
Till servering:
rostad lök
korander
Gnid in fläskkarrén med en blandning av ingefära, vitlök, soja, olja, salt och chiliflakes. Sätt ugnen på 125°. Lägg i en ugnsgryta med locket på och ställ i ugnen.
Tillaga köttet ca 5 tim, tills det lätt faller sönder.
Snitta baguetterna och bred på majonnäs. Lägg i salladsblad, kött, rättika och morot. Ringla över srirachasås och toppa med rostad lök och koriander.
Blanda vatten, socker och ättiksprit i en skål. Rör tills sockret löst sig. Vänd i rättika och morötter. Låt stå minst 20 min.
Snitta baguetterna och bred på majonnäs. Lägg i salladsblad, kött, rättika och morot. Ringla över srirachasås och toppa med rostad lök och koriander.
-Mama Skogly ♥
Det ser jättegott ut!
SvaraRaderaTusen tack!
Radera