Blev sugen på pasta med havskräftor men det fanns inga frysta. Hittade ett recept på det hos 56 kilo. Så jag gjorde en egen variant fast med räkor istället. Suuuupergott! Och så några finfina praliner jag fått av min vän Erica (ericasmeny).
Krämig pasta med räkor i örtsmör
Pastasåsen:
1 vitlöksklyfta
0,5 gul lök
1–2 tsk sambal oelek
1/2 dl Mutti pizzasauce
1 msk tomatpuré
1,5 dl grädde
1/2 dl vitt vin
2–3 msk hummerfond
salt, peppar
4 portioner pasta (valfri sort)
Räkor i örtsmör:
50 g smör
1 liten vitlöksklyfta
persilja
basilika
citronsaft
räkor
Till servering:
2 dl riven parmesan och 1 knippe klippt bladpersilja
Riv vitlökslyftan och hacka löken. Fräs i smör. I med tomatpurén, sambal och vänd runt.
Häll i tomatsåsen, vitt vin, grädde, hummerfond, låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
Vänd ner den kokade pastan.
Räkorna:
Tina och skala räkorna.
Smält smöret och i med vitlök, persilja, basilika, citronsaft. När det bubblar, vänd ner de skalade räkorna och dra kastrullen åt sidan.
Lägg upp pastan på tallrikar. På med parmesanost och räkorna. Toppa med persilja och vrid några varv med pepparkvarnen.
-Mama Skogly ♥
Det ser väldigt gott ut! Och så fina praliner!
SvaraRaderaTack så mycket!
Radera