I samarbete med Smakbox.
I den här sneak peek-boxen följde det med syltsocker och kex som användes till det här. Temat för augusti är SMAKFAVORITER. Receptet är från koket.se.
Krusbärsmarmelad med vanilj
1,5 l
1 kg krusbär [drygt 1,5 l]
1 kg syltsocker (kan minskas till hälften för en mindre söt marmelad)
0,5 vaniljstång
Valfritt:
1,5 dl sötmandel, skållad och grovhackad
Noppa krusbären i båda ändarna och skölj dem.
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna.
Blanda krusbären med syltsockret, vaniljstång och vaniljfrön i en kastrull. Koka upp under omrörning.
Koka ca 10 minuter, något längre om du vill ha fastare marmelad. Du kan testa konsistensen genom att lägga marmeladen på en tallrik och se hur konsistensen blir när den svalnat.
Skumma av med en sked och tillsätt eventuellt mandlarna.
Häll upp i varma, rena burkar. Förslut burkarna direkt och förvara svalt.
Tips på andra, goda smaksättningar! 1 tsk nystött kardemumma eller 1 kanelstång.
-Mama Skogly ♥
Krusbär är så gott och du har gjort en så god marmelad.
SvaraRaderaTack, snälla!
Radera