torsdag 3 oktober 2024

Avokado- och gurktartar på rispapper

Jag såg Halv åtta hos mig för någon vecka sedan och då serverades det här. Alla som blev bjudna på den tyckte den var fantastisk, så vi testade här hemma också. Vi bytte dock ut chilin i serveringen mot srirachamajonnäs. Wow, så gott och fräscht!


Avokado- och gurktartar på rispapper

Dressing:
1 klyfta vitlök, riven (liten)
1,5 msk ponzu
1 tsk sesamolja
1 tsk limesaft
chiliflakes

Tartar:
1 avokado, tärnad
0,25 gurka, tärnad utan kärnhus
0,5 rödlök, finhackad

Rispapper:
2 rispapper
matolja (till fritering)

Servering:
1 chilifrukt, fint skivad
rostade sesamfrön
färsk koriander
1 limeklyfta (att pressa över)

Dressing:
Blanda dressingen.

Tartar:
Tärna och lägg avokado, gurka och rödlöken i en skål.

Rispapper:
Hetta upp oljan i en stekpanna.
Bryt rispappret i mindre bitar och fritera i oljan. Låt rispappret torka på hushållspapper.

Servering:
Häll dressingen över avokado- och gurkblandningen och blanda.
Portionera ut blandningen ovanpå bitarna av rispapper.
Toppa med chili, sesamfrön och koriander.
Servera eventuellt med en extra limeklyfta.



-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar