onsdag 12 mars 2025

Asiatisk biffsallad

Det här receptet från Jennie WaLLdén testades hos oss för ett tag sedan. Succé! Mums, så gott det var. Vi skippade sesamoljan eftersom ingen av oss är så förtjust i det. Därför har jag satt det inom parentes i receptet. Vi stekte ryggbiff istället för flankstek. Jag toppade även med koriander på min del. Det kan bli det här till helgen igen...


Asiatisk biffsallad

Dressing:
4 msk japansk soja
(2 msk sesamolja)
2 msk ostronsås
1 msk strösocker
1 vitlöksklyfta
1 lime, zest och pressad saft
Svartpeppar
1-2 tsk sambal oelek

Sallad:
600 gr flankstek, grillad eller stekt och skivad i tunna skivor
1 litet romansalladshuvud, i munsstora bitar
0,5 gurka, i munsstora bitar
1 näve cocktailtomater, halverade
1 näve rädisor, halverade
1 spetspaprika, i munsstora bitar
1 liten påse rucola
2 salladslökar, skivade
1 näve jordnötter

1. Blanda ihop allt till dressingen.
2. Lägg upp alla grönsaker på ett fat. Toppa med det skivade köttet och jordnötter. Ringla över dressingen och njut! Ett gott bröd eller ris till är mums!



-Mama Skogly ♥

1 kommentar:

  1. Goda smaker och trevligt med knapriga nötter till också.

    SvaraRadera