måndag 29 mars 2010

Choklad och körsbärsdröm

(Ur Allt om mat)

Gör en vanlig kladdkaka först.

Chokladtryffel;
200g mörk choklad
1 1/2 dl grädde
1 msk honung

Tillbehör;
4 dl körsbär (ca 300g)
1/2 dl körsbärslikör
3 1/2 dl grädde



Grovhacka chokladen till tryffeln. Koka upp grädden med honung i en kastrull och ta den från värmen. I med chokladen och rör tills smeten blir jämn. Låt kallna i rumstemp ca 2 timmar.

Kärna ur körsbären och marinera dessa i körsbärslikören ca 15 minuter.

Ta undan 1/2 dl av tryffeln. Vispa grädden lätt och vänd ner den större mängden tryffel.

Bryt kladdkakan i bitar och lägg i botten av en serveringsskål. På med lite körsbär, lite chokladmousse och vispgrädde. Fortsätt varva och avsluta med att ringla den sparade chokladtryffeln. Garnera med körsbär. Desserten är hållbar 2-3 dagar i kylen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar