tisdag 30 mars 2010

Fiskgryta med smak av saffran

4 pers

400g torskfilé
300g laxfilé
½ purjo
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
1 ½ tsk tomatpuré
1 ½ tsk salt
1 tsk timjan
1 tsk basilika
2 ½ dl torrt vitt vin
1 ½ fiskbuljongtärning
2 ½ dl matlagn.grädde
1 dl creme fraiche
2 dl vatten
1 pkt saffran
300 g räkor med skal
1 burk musslor, 150g



1.Tina fisken, strimla purjon, hacka löken.
2.Smält smör i gryta, fräs löken tills den mjuknat. Pressa i en vitlöksklyfta. Blanda i tomatpuré, timjan, basilika och salt. Fräs en kort stund.
3.Tillsätt vin och buljongtärning. Koka ett par minuter.
4.Häll i grädde, creme fraiche, vatten och saffran. Sjud i 15 minuter.
5.Skär fisken i mindre bitar, ca 5 cm. Lägg dem i grytan och sjud i ca 7 min, tills fisken blivit fast.
6.Skala räkorna.
7.Lägg räkor och musslor i tallriken och häll över soppan.
8.Serveras med vitlöksmajonnäs och baguette.

Hoppa över brödet om du vill ha LCHF.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar