måndag 29 mars 2010

Gudfaderns pasta

4 port

valfri pasta
400 g lövbiff i strimlor
smör till stekning
1.5 st hackad gul lök
2 st pressade vitlöksklyftor
300 g färska champinjoner
5 msk tomatpuré
5 dl grädde
salt och nymalen peppar
1 st tjejnäve persilja
2 st grabbnävar riven parmesan


1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.

2. Fräs köttet i smör i omgångar så att det får finfin yta.

3. Låt det vila på en egen tallrik medan du fräser löken, vitlöken och svamparna. Så där ja, i med tomatpurén nu, rör ihop lite och sedan är det gräddags.

4. Krydda nu med salt och peppar! Smaka av med passion och krydda kanske lite till.

5. Låt det nu småputtra i 5 minuter innan du häller i köttet och låter det puttra vidare ett litet tag till.

6. När såsen och pastan är färdig rör du ihop dem båda i en stor härlig skål, strör persilja och parmesan över och hugger in!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar