måndag 29 mars 2010

Nigellas chokladkaka med päron i botten

4-6 pers;

1 brk pärnhalvor (420g)
2 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 1/2 dl socker
1 1/2 tsk bakpulver
2 tsk vanlijsocker
150 g rumsvarmt smör
2 ägg



1. Ugnen på 200.
2. Bort med spadet och lägg päronhalvorna med kupade sidan upp i en fyrkantig form ca 22 cm.
3. Blanda övriga ingredienser i matberedare till mjuk smet. Men ät inte upp allt nu.
4. Bred smeten (så gott det går) över päronen och grädda i 20 minuter mitt i ugnen.
5. Stäng av ugnen men låt kakan stå kvar ytterligare 5 min. Då är den krämig i mitten.
6. Låt svalna 10 minuter och servera med gammeldags vaniljgräddglass.

Tips; kanske lägga några After eightplattor på när du tagit ut den ur ugnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar