måndag 29 mars 2010

Leilas kanelkakor

5 1/2 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 1/2 dl florsocker
300 g kallt smör
1/2- 1 msk kallt vatten

Garnering:
4 msk strösocker
2 tsk malen kanel
ägg till pensling



Blanda vetemjöl, potatismjöl och florsocker i en bunke. Tärna smöret och nyp ihop det med mjölblandningen. Häll i vattnet och arbeta ihop till en deg. Knåda inte för mycket, degen ska endast precis gå ihop. Lägg degen i en plastpåse i kylen och låt den vila i minst 1 timme. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda strösocker och kanel. Rulla degen till små bollar och platta ut dem till kakor på en plåt med bakplåtspapper. Räffla varje kaka med en gaffel. Du kan doppa gaffeln i mjöl om den börjar fasta på kakorna. Pensla med uppvispat ägg och strö över kanelsockret. Grädda kakorna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter tills de fått fin färg. Låt kakorna svalna ordentligt innan de sätt ner i en kakburk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar