måndag 29 mars 2010

Peach melbakaka

2 nektariner
2 lime
125 g smör
3 ägg
3 1/2 dl socker
3 1/2 dl mjöl
1 dl frysta hallon

Garnering; florsocker och lite blommor



1. Ugnen på 200.
2. Skär nektarinerna i tunna klyftor. Riv skalet på 2 lime och pressa ur saften ur en.
3. Smält smöret. Rör ihop ägg och socker. I med smör, mjöl, limeskal, limesaft. Rör till jämn smet.
4. Häll smeten i smord och bröad form. (24 cm i dia). Tryck i hallon och nektarinklyftor.
5. Grädda i nedre delen ca 35 minuter. Låt kallna.

OBS! Den är godare om den är lite kladdig i mitten, än om den gräddats för länge. Och nej, det ska inte vara bakpulver i.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar