lördag 24 april 2010

Bacon- och ostfylld fläskfilé

Ett recept från Monica Ahlberg som jag gjort om.

1 st fläskfilé, ca 600 g
1 vitlöksklyfta
1/2-1 dl rapsolja
1/2 kruka persilja
1 paket bacon
50 g parmesanost, ca
flingsalt
nymalen svartpeppar



Putsa fläskfilén fri från hinnor och senor.
Skär sedan ett snitt längs med filén, vik ut den och tryck eller banka ut den till en ca 1 cm tjock platta.
Stek baconet i mindre bitar och pressa i vitlök i slutet.
Riv parmesanosten och blanda den med hackad persilja. I med olja och baconvitlöken.



Bred ut massan i mitten av den utplattade filén, rulla ihop.



Sätt ugnen på 175 grader.
Bind runt filén med ett bindgarn, bast eller annat snöre som tål ugnsvärme.
Hetta upp lite smör eller olja i en stekpanna och bryn filén vackert gyllene runt om.
Sätt in pannan i ugnen eller lägg över filén i en ugnsfast form och stek klart i ugnen i ca 30 minuter.
Låt vila någon minut i folie innan den skärs upp i vackra skivor.

Servera med en god sallad, ris och bearnaisesås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar