måndag 5 april 2010

Banoffee paj

Ett recept som jag hittat hos Kryddburken.

1 burk kondenserad sötad mjölk
1 pkt digestivekex
150 gram smör
2 skivade bananer
2 dl vispgrädde
2 dubbeldajm



Lägg ner burken med kondenserad mjölk i en stor kastrull. Slå på vatten så det täcker. Koka upp och låt småkoka i 2 timmar. Fyll på mer vatten eftersom det kan ångas bort. Burken ska hela tiden ligger under vattenytan, annars riskerar den att explodera.
Förbered botten. Krossa digestivekexen. Smält smöret och blanda ihop med digestivekexen. Tryck ut smulorna i botten på en rund form med löstagbara kanter (ca 28 cm diam). Täck med plastfolié och ställ i kylen.
När burken kokat i 2 timmar, spola kallt vatten i kastrullen och låt den stå så och svalna ordentligt.
Öppna burken som nu innehåller kolasås och täck digestivebotten med detta. Skiva 2 bananer och fördela ovanpå. Täck med ett lager grädde och toppa med krossad Dajm!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar