tisdag 20 juli 2010

Havreflarn med chokladkräm

0,25 tsk bakpulver
1 dl havregryn
75 g smör
2 msk standardmjölk
2 msk ljus sirap
1 dl socker
1 dl vetemjöl

Chokladkräm:
50 g smör (rumstempererad)
1 msk florsocker
1 msk kakao
Detta rörs i hop till en jämn och smidig smet.


Havreflarnen:
Smält matfettet i en tjockbottnad kastrull.Tillsätt övriga ingredienser och rör till en smidig smet.
Klicka ut smeten på bakplåtspapper. Tänk på att ha avstånd mellan flarnen då de flyter ut ganska mycket.
Grädda mitt i ugnen, 200 grader ca 5-6 min.
Låt flarnen svalna något. Lossa dem från plåten och bred lite chokladkräm på varje flarn.
Lägg i hop dem två och två.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar