onsdag 18 augusti 2010

Ansjovissallad

Kasja och Robert bjöd på gubbröra på midsommarafton. Här är mitt favoritrecept;


10 pers

1 kilo kokt potatis
1 burk ansjoviskryddade sillfiléer, ca 330 g
1 gul lök
1 knippa dill
1 tub lättmajjo, 300g
3 dl vispgrädde
1/2 tsk salt
2-3 krm svartpeppar
6 hårdkokta ägg

Tillbehör;
knäckebröd eller tunnbröd
rom
räkor
salladsblad

Skär den kokta, kalla potatisen i tärningar. Finhacka ansjovisfiléerna, spara spadet. Hacka den gula löken och dillen. Blanda alltsammans i en bunke. Tillsätt majonnäsen.
Vispa grädden, vänd ner den. Krydda med salt och peppar. I med ca 2 msk av sillspadet. Hacka till sist de kokta äggen och vänd ner dem. Låt salladen stå minst ett par timmar innan servering.

Ät på knäckebröd eller tunnbröd och dekorera gärna med salladsblad, rom och räkor. Eller servera på en buffé och dekorera med kokta ägg. Varför inte på påskbordet?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar