tisdag 17 augusti 2010

Pitekaka

Svärmor bakade dessa till svärfars 60-årskalas.


2 ägg
4 dl socker
3 dl mjölk
8 dl vetemjöl
1 hg smör
4 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker

Glasyr

3 dl socker
3-4 tsk kanel
2 hg smält smör
2 dl socker

Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
Vispa ihop ägg, socker och mjölk.
Rör ner mjölblandningen och det smälta smöret.
Fördela smeten i en smord långpanna.
Rör ihop toppingen. Fördela på den ogräddade kakan.
Grädda kakan i ugnen i 15 min i 200-225 grader.
Skär i rutor medan kakan fortfarande är varm.

1 kommentar:

  1. Du menar 3dl havregryn ist för socker va? ;)

    Fantastiskt god kaka! Ser smarrig ut på kortet också.

    SvaraRadera