fredag 27 augusti 2010

Matfesten 2010 fredag

Idag fick Affe också följa med på Matfesten. Han vill ha "nåt med räkor" så vi började med att dela en räkstubbe för 30:-.


Smakade ungefär som smörgåstårta med skagenröra i. God och saftig, lagom stor.

Sen var han sugen på kycklingspett så då blev det en smakportion med thaimat för 40 riksdaler. Man fick välja 2 rätter till smakisen och vi valde kycklingspett med jordnötssås och friterad kyckling plus vårrullar med sweet chilisås.


Portionen var ganska stor för att vara en smakportion. Hade jag ätit den ensam, hade jag nog inte orkat så mycket mer. I alla fall inte om man äter upp riset till. Kycklingspetten med såsen till var en höjdare. Den friterade kycklingen smakade som friterad kyckling brukar smaka.

Sen fick Mama välja och då blev det en smakis från Medlefors. Det var balsamicokyckling med caesardressing och sallad med ett grillat bröd med basilikasmör för 30:-.


Det här var mycket gott tyckte jag. Eftersom det serverades i ett plastglas med dressingen nederst var det dock svårt att blanda så att man skulle få dressingen på både kycklingen och salladen. Ett plus för att man fick besticken och servetten snyggt paketerade med ett svart presentband runt.

Sen var Affe sugen på mer kött så det blev en smakis revben med bbqsås och cole slaw för 30:-.


Här ingick 3 revben som satt ihop. Tyvärr fick vi stumpen, så ett av revbenen var riktigt torrt och hårt. De andra två var saftiga och goda. Såsen gick fett bort, smakade som tomatsås man lägger på en pizzabotten. Men cole slawn(?) till var mycket god.

Tips; Ta med våtservetter till kletiga händer, samt tandpetare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar