torsdag 19 augusti 2010

Skink- och broccoligratäng med bacon

350 g rökt skinka i strimlor
2 pkt bacon
300 g broccoli
7 dl idealmakaroner
2,5 dl grädde
3 ägg
3 dl riven ost
salt och peppar


klipp baconet i mindre bitar och fräs i smör tills det är klart. Koka upp vatten och koka den djupfrysta broccolin i ca 3 minuter. Koka makaronerna. Blanda baconet, skinkan och broccolin i ugnsfast form. Blanda grädde, ägg och riven ost i bunke. Smaka av med salt och peppar. Häll äggstanningen över bacon- ost och broccoliröran. Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter. Servera med sallad och en sås på creme fraiche, vitlök, sambal, fransk senap, svartpeppar och flingsalt. Vill man ha det LCHF skippar man makaronerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar