
4 port
4 stora kotletter
1 paket bacon
2 dl creme fraiche
1 riven vitlöksklyfta
1/2 dl chilisås
1,5 msk persilja
1,5 msk gräslök
1 dl riven ost
salt & peppar
Bryn kotletterna i smör på bägge sidor. Salt och peppra. Häll på vatten så köttet täcks och i med buljongtärning. Låt koka en timme. Håll koll, det kan behövas fylla på med vatten.

Stek baconet. Blanda ihop creme fraiche, bacon, vitlök, chilisås, persilja, gräslök och riven ost. Låt stå kallt medan köttet kokar.

När kotletterna kokat färdigt, slå av buljongen och lägg köttet i ugnsfast form. (Observera min fina nya från Clas Ohlsson för 69:-) Bred på röran och hyvla ost över. In i ugnen 15-20 minuter.


Jag stoppade in rösti i ugnen samtidigt, så kidsen och gubben fick det till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar