torsdag 23 september 2010

Mariannekakor

Det är något speciellt med mint och kaffe tycker jag. Så drick gärna en kopp eller två till dessa munsbitar. Gjorde dessa till Alfreds kalas i somras. Tiden i ugnen stämde inte alls med originalreceptet så jag hade dem inne MYCKET längre.


Degen;
200 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 dl farinsocker
3 äggulor
1 msk vatten
4 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver

1 påse Mariannegodisar - finhackas

Maräng;
3 äggvitor
2 dl strösocker

Blanda först smör, strösocker och farinsocker.
Blanda in övriga ingredienser till degen.
Platta ut degen på bakplåtspapper i en liten långpanna.
Strö över krossade Mariannegodisar.
Vispa 3 äggvitor hårt, vänd mer 2 dl strösocker.
Bred över chokladen.
Grädda i mitten av ugnen på 180 grader tills den verkar klar. För mig tog det kring en timme tror jag.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar