tisdag 5 oktober 2010

Cookie dough pops

Har snott det här receptet från Linneas skafferi. Fick dock inte ihop degen utan den blev jättesmulig, så jag gjorde om receptet lite. Hon tipsar även om att man kan endast göra degen, tina vaniljglass lite grann och sen röra ner degen i glassen. Då får man hemmagjord Ben & Jerrys ”Cookie dough”. Bra, va?


100 g smör
1,5 dl florsocker
2 msk kaffe
3,5 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
100 g vit choklad
100 g blockchoklad
4 msk grädde
Till utsidan;
strössel
200 g mörk choklad eller 200 g vit choklad (jag gjorde halva satsen med mörk choklad och halva med vit choklad)

Låt smöret bli rumstempererat. Blanda smöret med florsockret och häll sedan i kaffe. I med vaniljsocker och mjöl. Finhacka den vita- och den mörka chokladen och häll i. Rör om och på med grädde tills smeten just så pass tar ihop. Rulla bollar och in i frysen två timmar. Smält chokladen i ett vattenbad. Doppa bollen i och snabbt på med strössel för chokladen stelnar fort.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar