tisdag 5 oktober 2010

Krämig champinjonsoppa med tryffelolja

Här kommer receptet på förrätten jag bjöd Anette på igår. Jag kan inte bestämma mig vad tycker om tryffelolja. Den tar över och förminskar smaken från övriga ingredienser men är samtidigt ganska god. Om man vill kan man ju göra denna soppa utan tryffelolja, den är jättegod utan också.


300g champinjoner
1 gul lök
smör att steka i
5 dl vatten
1,5 grönsaksbuljongtärningar
1 ¼ dl grädde
1 tsk tomatpuré
1 msk pressad citron
1 vitlöksklyfta
1 knivsudd sambal
Till servering;
några skivor stekt svamp
några droppar tryffelolja
färsk timjan
Skiva svampen och stek den med vitlök och hackad lök. Ta undan några stekta svampskivor till dekoration. I med tomatpuré och rör om. Häll på vatten och i med buljongtärningar. Pressa över lite citronsaft. Låt koka några minuter. Krydda med sambal och i med grädde. Låt koka upp och mixa med stavmixer. Smaka av med salt och peppar. Häll upp i skålar och droppa lite tryffelolja över. Lägg några svampskivor i mitten av skålen och lägg en kvist färsk timjan över.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar