
300g champinjoner
1 gul lök
smör att steka i
5 dl vatten
1,5 grönsaksbuljongtärningar
1 ¼ dl grädde
1 tsk tomatpuré
1 msk pressad citron
1 vitlöksklyfta
1 knivsudd sambal
Till servering;
några skivor stekt svamp
några droppar tryffelolja
färsk timjan
Skiva svampen och stek den med vitlök och hackad lök. Ta undan några stekta svampskivor till dekoration. I med tomatpuré och rör om. Häll på vatten och i med buljongtärningar. Pressa över lite citronsaft. Låt koka några minuter. Krydda med sambal och i med grädde. Låt koka upp och mixa med stavmixer. Smaka av med salt och peppar. Häll upp i skålar och droppa lite tryffelolja över. Lägg några svampskivor i mitten av skålen och lägg en kvist färsk timjan över.


Inga kommentarer:
Skicka en kommentar