lördag 9 oktober 2010

Fänkålspaj med getost och soltorkade tomater

Den här. Var najs. Mycket najs. Nu gjorde ju jag den utan pajskal, men det är ju bara att kasta ihop en pajdeg och förgrädda innan man häller i fyllningen. Den här gjorde jag igår och vi åt den med en god sallad och en rödvinssås (som inte alls var LCHF). Ids man inte göra såsen så rekommenderar jag vuxenketchup till. Crema de balsamico alltså.


700 g fänkål
2 vitlöksklyftor
100 g marinerade soltorkade tomater
1 dl färsk hackad basilika
150 g chevré (ta bort yttre lagret)
4 ägg
2 dl grädde
1 dl creme fraiche

Garnering;
basilika

Sätt ugnen på 200 grader. Skär fänkålen i mindre bitar, koka i lättsaltat vatten i ca 10 minuter. Skär tomaterna i mindre bitar. Fräs riven vitlök, hackad basilika, fänkål och tomathacket i lite av marinaden som tomaterna ligger i. Lägg i ugnsfast form. Mixa äggen, osten, grädden och creme fraichen med stavmixer och häll över. Skjuts in i ugnen i ca 40 minuter. Servera med vuxenketchup och en god sallad.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar