fredag 8 oktober 2010

Trippelchokladkaka i långpanna

Den här långpannekakan är gjord av ett lager choklad, täckt av ännu ett lager choklad, glaserad med ett lager choklad, toppat med chokladströssel. Kan det bli fel?


ca 40 stycken

Botten;
5 ägg
6 dl socker
3 dl mjöl
6 msk kakao
3 tsk vaniljsocker
250 g smält smör

Fyllning;
2 påsar chokladmoussepulver utvispat i 5 dl mjölk (se anvisningarna på paketet)

Glasyr;
1,5 dl grädde
300 g mörk blockchoklad

Garnering;
Crunchy strössel

Vispa ägg och socker till bottensmeten och i med resten av ingredienserna till den. Bred ut i ca 45X30 cm långpanna med bakplåtspapper i botten. In i ugnen LÄNGST NER i 25-30 minuter i 175 grader. LÅT KALLNA innan nästa lager!

Gör chokladmoussen enligt anvisningarna på paketet. Låt stå kallt 15 minuter. Bred sedan över den kalla kakan.

Värm grädden till glasyren och bryt ner chokladen. Rör ihop och låt svalna i 30 minuter. Den ska inte stelna helt! Bred glasyren över kakan och på med strösslet. Om man vill kan man byta ut strösslet mot hackad dajm istället.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar